PRAYER NIGHT SCHEDULE & RUN SHEET



This serves as a suggested run sheet for a Prayer Night that can be adapted to local expressions.

TIME	DURATION	COMPONENT	DESCRIPTION
6:30 pm	30 minutes	Arrival + hospitality	Food available in lobby, Ep 1 of AYS playing, mingling
7:00 pm	5 minutes	Pre-Roll video (provided by Alpha Canada)	Sets the tone for the night, primes the room for what is to come - to be played 5 minutes before night begins as people enter the room.
7:05 pm	12 minutes	Worship; 2-3 songs	Worship leader greets room, goes straight into worship from the video. Songs of praise and gathering
7:17 pm	5-7 minutes	Introduction & Welcome, Opening Prayer	Host church pastor or Alpha Canada staff Invite & welcome Holy Spirit, set tone for evening
7:25 pm	15 minutes	Corporate prayer with prompts: 3-5 prayer movements	Pre-selected and prepared people, representing local expression, demographic, and generations to lead room in prayer movements.
7:40 pm	15-20 minutes	Worship	Still fairly outward, intercession focussed, putting language to corporate prayer
8:00 pm	7-10 minutes	Guided conversation/ short talk	Vision casting, sharing context
8:10 pm	30 minutes	Prayer ministry — personal/group	Prayer stations, praying with and for one another Worship team playing quietly, paying attention to the room
8:40 pm	20 minutes	Prayer/contending for revival + awakening	Worship to move toward outward focussed songs Prayer ministry continues
9:00 pm	30 minutes	Closing prayer / dismissal (optional prayer space)	Worship to move toward outward focussed songs Prayer ministry continues
9:30 pm	TBD	Formal end, teams pack up	This likely does not need an indication from the front, but is actioned as teams begin to pack up and load out.